top of page

BENVINGUTS I BENVINGUDES A CICLE SUPERIOR

QUÈ FAREM AQUESTA SETMANA? 

Mummy.jpg

PROGRAMARI

 

Us presento el programari! Cada setmana rebreu un programari amb una pinzellada de les tasques que realitzarem. 

Ep! Tindreu un centre d'interès per setmana, qui endevina el d'aquesta? Però no cada setmana treballarem el mateix, de ben segur que la Laia i el Tom tenen un munt de sorpreses per tots vosaltres!

Ara que ja sabeu com funcionarem, esteu preparats? 

DONCS SOM-HI!

Captura de Pantalla 2020-03-31 a les 15.

COMENCEM!

DILLUNS, 30 DE MARÇ DE 2020

Booooon dia nens i nenes de cicle superior!

Jo ja tinc l'energiiiiiiiiiiiia carregada, i vosaltres? A punt de per començar l'aventura?


Com veureu al vídeo, els dilluns els començarem amb el repte de la setmana! Aquest primer repte consisteix a estar atents a les notícies i escollir-ne una de positiva per enviar-nos-la el divendres al correu electrònic infantspalau@gmail.com. No us oblideu explicar-nos on l'heu trobat (diari, telenotícies, ràdio, etc.), recordeu que el més important és que sigui d'una font fiable per estar ben informats.

ACTIVITAT


Les activitats d'aquesta setmana estaran relacionades amb "El nostre planeta". Així doncs, la primera que us proposem és convertir-vos amb periodistes!!! Com ho farem? Ens posarem a la pell d'entrevistadors/es. Ens agradaria que poguéssiu preguntar a la persona que escolliu:


- Com se sent el planeta?


Com que de ben segur que ja heu fet entrevistes en altres ocasions, us animo que aprofiteu per preguntar-li a aquesta persona: com portes el confinament? Tens més d'una emoció al mateix dia? ... Com escoltareu al meu vídeo, és una activitat per tenir present les emocions que floreixen aquests dies de confinament.

PROPOSTA D'ACTIVITAT: EL JOC DE LES EMOCIONS


Com que m'agrada molt fer treballs manuals, he dissenyat un joc per treballar les emocions del planeta i poder jugar amb la meva família a casa. Estigueu atents al vídeo per saber com l'he fet, us animeu a fer-ne un? M'encantaria que aquells que us animeu a fer-lo, m'enviéssiu una foto de les vostres creacions al correu electrònic infantspalau@gmail.com.

 

Fins demà amics i amigues!

DIMARTS, 31 DE MARÇ DE 2020

Molt bon dimaaaaaaaarts palauanglesolins/es!

Heu donat un cop d'ull al programari de la setmana? Si heu estat atents, sabreu que l'activitat d'avui la dedicarem a les llavors i a les plantes!

A poc a poc, us adonareu que la Mummy és una mòmia molt curiosa i vol aprendre-ho tot sobre el nostre planeta. Estigueu atents a què us pregunta en el vídeo que ha enviat avui: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITAT 1

Perquè les fulles de les plantes son verdes?

Us heu preguntat alguna vegada perquè les fulles de les plantes són verdes? La Mummy és de les primeres coses que ha observat des de la seva arribada al nostre planeta! Podríeu investigar què és la fotosíntesi i explicar-li? Segur que ho feu excel·lent i omplim a aquest personatge de nous coneixements!

 

ACTIVITAT 2

La meva planta

Per a continuar omplint de coneixement a la Mummy, aquest cop us proposo que li pugueu explicar les característiques de la planta que més us agradi. Què li podem explicar d'una planta? El nom científic de la planta, a quin grup pertany, quina és l'època de l'any que creix, la seva mida, si té flor, si és d'interior o exterior, etc.

 

Estic impacient per saber quines són les vostres plantes preferides i aprendre totes les seves característiques!
 

 

 

 

ACTIVITAT PROPOSADA

Perquè congelar la llavor de kiwi?

IMPORTANT abans de començar l'activitat:

 

  • Esbrinar quins són els fruiters caducifolios.

  • No sortir de casa per anar a comprar kiwis si no en teniu. Recordeu que s'ha de seguir les indicacions al peu de la lletra per protegir-nos a nosaltres mateixos i totes aquelles persones que estimem. Si no podem fer l'experiment amb llavors de kiwi, podem fer-ho amb qualsevol llavor d'una fruita que creixi als fruiters caducifolios.

  • Si no tenim fruita amb llavor a casa, fer l'activitat el dia que en tenim.

Materials

  • Llavors de kiwi

  • Si no teniu llavors de kiwi, llavors d'una fruita que provingui d'un fruiter caducifolio

Passos a seguir

1. Traiem les llavors dels kiwis (aquells granets negres que hi ha) a mà o bé amb la liquadora, per la seva mida no es fan malbé.
2. Les posem en paper per separar-les de la polpa.
3. Un cop seques, perquè germinin en posem algunes al congelador durant dos dies o a la nevera durant una setmana.
4. En guardem unes altres fora.
5. Les plantem totes i marquem la zona de cadascuna (Congelades o nevera, i no congelades).
6. Quan comencin a germinar veureu com de les congelades en neixen moltes més que de les que no ho han estat.

La llavor de kiwi -igual que les d'altres fruiters caducifolios- passa per un període de latència durant el qual no germina, que en la naturalesa coincideix amb l'època hivernal. A la fi del període fred, la llavor desperta i comença la seva germinació. El que fem amb l'activitat és simular aquest període. Alguns cops la fruita ha passat per cambres frigorífiques que ja han fet que la llavor cregui que ha passat la latència i germina igualment.


Per poder transmetre els aprenentatges de l'activitat 1, l'activitat 2 i l'activitat que us proposem, dissenyarem un...

PÒSTER!!!

Jo també he fet el meu, us deixo una foto perquè el vegeu =). Personalment, a mi m'encanta dissenyar pòsters i he decidit fer-lo amb ordinador (com podeu comprovar, no hi ha les respostes perquè pugueu fer la recerca d'informació vosaltres), però us animo que el pugueu fer a mà amb materials que tingueu a casa ;).

 

Estaré a l'espera de rebre les fotos dels resultats del pòster al correu electrònic infantspalau@gmail.com.

 

Fins demà!!!

Pòster_dimarts_plantes.jpg

DIMECRES, 1 D'ABRIL DE 2020

Hola de nou nens i nenes!

No em puc creure que ja estiguem al mes d'abriiiiiiiiil, el temps passa volant amb tant entreteniment!

Primerament, com porteu el repte de la setmana? Recordeu que es tracta de trobar la notícia positiva de la setmana. La podem haver escoltat a la televisió, a la  ràdio, llegit al diari... Tinc moltes ganes que arribi el divendres i les envieu a infantspalau@gmail.com per a llegir-les totes!

 

ACTIVITAT

Palau Cultural a la biblioteca

Per fi ha arribat el dimecres Palau Cultural! Vosaltres millor que ningú, sabeu que els habitants del Palau som molt actius i no parem de fer activitats, som un gran poble.

Avui la Paquita ens ha deixat un missatge i la Mummy ha descobert què és la biblioteca. Estigueu atents i atentes als vídeos: 

Així doncs, seguint les indicacions de la Paquita, avui cadascú de vosaltres seleccionarà un llibre, el qual pot ser el que estigueu llegint ara o el vostre llibre preferit.

Com a alumnes de Cicle Superior, explicarem:


1. Títol del llibre.

2. L'editorial que ha publicat el llibre.

3. El gènere literari
(aventures, misteri, fantasia, policíaca, autobiografia, comèdia, etc.).

4. Personatges principals.

5. Breu resum del llibre.


6. Per què he escollit aquest llibre?


Al costat d'aquesta explicació teniu el cartell que ens han fet arribat des de la biblioteca. Llegiu-lo amb atenció! La foto o vídeo l'heu d'enviar a biblioteca@palaudanglesola.cat.

I si voleu que nosaltres també publiquem els vostres llibres, podeu enviar una foto a infantspalau@gmail.com. Sempre amb la supervisió de la vostra família.

Cartell biblioteca.jpg
Diari Greg.jpg

També us deixo una imatge del llibre que tant li està fent riure a la Mummy, us el recomano!

ACTIVITAT PROPOSADA

Enigma

I com que avui la cosa va de llegir, us ensenyo aquest enigma per practicar la comprensió lectora, a veure si l'endevineu!

4._ENIGMA_Qui_és_qui.jpg

Fins demà :)!

DIJOUS, 2 D'ABRIL DE 2020

Ep, cicle superior, molt bon dia! Com us heu llevat avui? 
 

Jo amb la motivació carregada al 100% perquè avui és el dia que oficialment passarem a l'acció i contribuirem a la salvació del planeta!


Us deixo amb el vídeo de la Mummy, la mòmia que s'ha colat a cicle superior i cada dia descobreix una cosa nova del planeta Terra:

 

Heu sentit a parlar de les Tres RRREfectivament, és el que esteu pensant: Reduir, Reutilitzar i Reciclar!


Abans d'explicar-vos l'activitat d'avui, us deixo un vídeo molt curtet, on el mateix planeta Terra, ho explica molt bé.

 

ATENCIÓ! La pista de l'activitat d'avui la trobareu a l'explicació de la tercera R.
 

ACTIVITAT

Contribuïm a la salvació del planeta

Heu endevinat l'activitat d'avui? Contribuirem amb la salvació del planeta i reutilitzaremCom ho farem?


Seguirem els següents passos:


1. Pensarem en allò que tenim a casa que ja no utilitzem.


2. Decidirem en què ho volem transformar.


3. Ens assegurarem que tenim tots els materials que necessitem per muntar-ho: cel·lo, pega, corda, retoladors, estisores, etc. (Recordeu que no es pot sortir a comprar res innecessari perquè ara mateix el més important és la nostra salut i la de les persones que estimem).


4. Assegureu-vos que durant l'estona que esteu fent l'activitat, teniu la taula coberta per no embrutar-la.


5. Important: si necessiteu ajuda per tallar algun material reciclat, demaneu a un adult que us doni un cop de mà! Recordeu, que no podem omplir els metges amb accidents domèstics perquè ara estan molt enfeinats...
Us ensenyo alguns objectes amb material reutilitzat que m'encanten. Són al·lucinants, oi?


 

Segur que vosaltres teniu idees encara més brillants!


Ja sabeu que si voleu que publiquem al nostre Instagram les vostres tan fantàstiques, només cal que les envieu al correu infantspalau@gmail.com amb el consentiment de la vostra família.
 

robot 2.jpg
ampolla bosses.jpg
test.jpg
futbolin.jpg

Exemples

CANÇÓ

Reducir, reutilizar y reciclar!

I per acomiadar-me de vosaltres, m'agradaria ensenyar-vos una cançó que canten els alumnes de les escoles de República Dominicana. Si heu llegit la meva presentació, sabreu que us estic escrivint des del continent americà... Quina passada estar connectats des de diferents parts del món, oi?

Espero que la gaudiu, fins demà =).

DIVENDRES, 3 D'ABRIL DE 2020

Bon dia guapíssim/es!


Ja ha arribat el divendres! Sabeu el que vol dir això? Ha arribat el dia d'enviar al nostre correu la notícia positiva de la setmana! Tinc moltes ganes de llegir-les.


Tal com haureu vist al programari, avui comencem una nova secció:

 

MASTERCHEF

ACTIVITAT

Primera recepta de la col·lecció

Aprofitant que a l'escola esteu treballant l'alimentació saludable i els productes de Km0 a les assignatures de Medi i Anglès, nosaltres farem una recepta original amb fruites de temporada!


Que us sembla iniciar una col·lecció de receptes? La recepta d'avui serà la primera. Com a exemple, he fet una recepta combinant els dos menjars que més m'agraden: la pizza i la fruita. Així que he fet una pizza de fruites de temporada amb base de galetes i salsa de melmelada... Us garanteixo que està boníssima!

recepta pc.jpg

Com podeu veure, he fet el disseny de la recepta al Canva (una aplicació en línia que m'encanta). Però vosaltres podeu fer-la a mà o amb qualsevol altre programa que us agradi treballar.

Teniu tot el cap de setmana per gaudir cuinant amb fruita de temporada i fer la primera recepta de la vostra col·lecció. No us oblideu d'anotar bé les mesures i les quantitats dels ingredients, i sobretot, els passos a seguir!

 

ATENCIÓ: us proposo fer la recepta en anglès, qui s’atreveix? Segur que us surt fantàstic!

Com sempre, m'encantarà veure els resultats del disseny de les vostres receptes i els resultats finals. Els podeu enviar a infantspalau@gmail.com.

 

Ara sí que si, bonics i boniques, us desitjo un molt bon cap de setmana, aprofiteu per gaudir amb la família, jugar, ballar i somriure... Sobretot somriure.

 

Ens tornem a comunicar el dilluns amb moltes ganes i il·lusió!!! 

Una abraçada. 

Alba

Recepta pizza.jpg
bottom of page